Voordelen van laminaatvloeren

Voordelen van laminaatvloeren

Gelamineerde vloeren zijn opgebouwd uit een duurzame laag High Density Fibreboard (HDF). Dit materiaal geeft de vloer zijn structuur en bescherming tegen ultraviolette stralen. De decoratieve papierlaag die de kern bedekt, helpt fotodegradatie te voorkomen, waardoor chemische bindingen in kleur worden afgebroken. Indien niet goed beschermd, kunnen de UV-stralen van de zon de kleur van laminaatvloeren verbleken. Gelukkig worden de meeste merken laminaatvloeren al geleverd met een onderlaag die in het oppervlak is ingebouwd Leg Express laminaat laten leggen.

laminaatvloer

Het installatieproces is eenvoudig en handig. Een onjuist geïnstalleerde laminaatvloer kan echter leiden tot kieren en pieken. Een plank kan loskomen van de muur, waardoor er een opening ontstaat. Om dit probleem te voorkomen, is het noodzakelijk om een ondervloer te gebruiken voor uitzetting en een methode om de planken te kwadrateren. Als u wilt dat uw vloer er jarenlang goed uit blijft zien, gebruik dan een vochtige dweil om gemorste vloeistoffen te verwijderen en te laten glanzen.

Als het gaat om vochtbestendigheid, is laminaat een uitstekende optie. De ruglaag van laminaat is waterafstotend, waardoor het ideaal is voor ruimtes met veel morsen en nattigheid. De flexibiliteit zorgt ervoor dat je er jarenlang op kunt lopen. Bovendien zal een laminaat, in tegenstelling tot massief hout, dat kan vervormen bij blootstelling aan een hoge luchtvochtigheid, niet worden beschadigd door grondvocht. Neem bij twijfel contact op met de fabrikant om erachter te komen welk type laminaat geschikt is voor natte ruimtes.

Meer weten? Klik dan hier: https://legexpress.eu/