Uw voertuigen motor maken

chiptuning

ECU- of elektronische besturingseenheid is de Computer Circuit Board die het Motor Management System (ECU) herbergt en is verantwoordelijk voor het beheren van alle motorfuncties zoals brandstofinjectiebeheer, variabele klepdiming, inactieve luchtregeling, luchtvering en luchtregeling.

Deze computer printplaat of computersysteem helpt de motor beter te presteren door gegevens op te slaan op variabele parameters die worden gecontroleerd door de Motor Control-module. Aangezien ECU zeer cruciaal is voor de uitvoering van elke motor, vooral de Turbo-motoren, is het daarom essentieel om te weten hoe u een auto kunt afstemmen. Het afstemmen van een auto omvat het afstemmen van zijn prestaties om het beste eruit te halen.

In het algemeen kan chiptuning worden gedefinieerd als elke wijziging die op de motor is aangebracht om de prestaties te verbeteren. Chip Tuning is niet alleen beperkt tot brandstofinspuiting, ontstekingstiming, inname- en uitlaatemissiesystemen, maar strekt zich ook uit tot de motorenkoelsystemen, verbrandingsprocessen en de gehele motor. De term kan worden gebruikt om elk type verandering te beschrijven dat een motor efficiënter of productiever maakt. Er zijn twee soorten brandstofoptimalisatietechnieken die gas-gedompelde en carbide-afstemmen zijn.

De term ECU betekent elektronische motorafstemming-eenheid.

Het is een aan-uit-schakelaar die de brandstoftoestel van de brandstofinjector, inactieve snelheid, variabele klepdienst, luchtregeling en vele andere motorfuncties beheert. De meerderheid van de voertuigen zijn tegenwoordig uitgerust met het elektronische motortuningsysteem of EFT, dat geen permanente wijziging is. Het kan worden verwijderd, bijgewerkt of vervangen zonder veel werk te hebben. Het upgraden van een chiptuning vereist kennis in elektronica. Hoe een auto afstemmen is een vraag die door vele autoliefhebbers wordt gevraagd.

In dit tijdperk van hoge brandstofkosten is brandstofoptimalisatie nog belangrijker geworden. Eén methode om een beter brandstofverbruik te krijgen, is de motor afstemmen. De meeste tuners gebruiken een verscheidenheid aan chips, draden en filters om deze taak te doen. Elektronische besturingseenheden of -cus zijn in de motor geïnstalleerd. Met behulp van deze componenten kan het geautomatiseerde systeem van het voertuig worden gemaakt om beter te werken en produceert een betere prestaties.

Voordat u elk type motorchip-afstemming uitvoert, moet u ervoor zorgen dat uw voertuig compatibel is met de chips die u gaat gebruiken. Er zijn verschillende componenten die kunnen worden gebruikt om de chiptuning uit te voeren; Het is belangrijk om alles over uw voertuig te kennen voordat u begint met het gebruik van een component van de elektronische besturingseenheid. De eerste component die de meeste tuners gebruiken, is de diagnostische poort.

De diagnostische poort wordt gebruikt om de toestand van uw motor te testen. Door de test uit te voeren, kunt u erachter komen of er problemen zijn met de elektronische motorafstemming, zoals overmatige slijtage van onderdelen, slecht rijcomfort en nog veel meer. Nadat u hebt bepaald of de diagnostische poort correct werkt, kunt u doorgaan met het opnieuw oplopen van de motor. Er zijn verschillende methoden voor het afremmen;

Klik hier voor meer informatie Chipperformance.nl