Hoe u uw huis kunt laten taxeren door een makelaar

Makelaar

Hoe u uw huis kunt laten taxeren door een makelaar

Uw makelaar zal uw huis correct prijzen, op basis van vele factoren, waaronder locatie, grootte en voorzieningen. Uw makelaar zal ook rekening houden met de eigenaardigheden van uw huis, inclusief de ouderdom van het centrale verwarmingssysteem. Ook gaat hij de markt onderzoeken en informatie inwinnen over vergelijkbare woningen in jouw buurt. Geen twee huizen zijn precies hetzelfde, dus uw makelaar zal deze factoren moeten afwegen om tot een eerlijke prijs te komen. Dit proces kan een paar dagen duren, maar het zal uiteindelijk het geld waard zijn.

Om uw leven gemakkelijker te maken, zoekt u een makelaar die ervaring heeft met het verkopen van vergelijkbare woningen in uw regio . Vraag hen of ze deel uitmaken van een klachteninstantie, zodat u juridische stappen kunt ondernemen als er iets misgaat. De Vastgoedombudsman kan u bijvoorbeeld helpen een hogere prijs voor uw woning te krijgen als u niet tevreden bent met hun service. Uw makelaar moet echter ook lid zijn van de Property Redress Scheme.

Een taxatiebezoek van een makelaar kan tot een uur duren, afhankelijk van de grootte van uw eigendom. De duur van het taxatiebezoek is ook afhankelijk van de wens van de makelaar om uw bedrijf binnen te halen. Uw makelaar stuurt een professionele fotograaf om foto's te maken van elke kamer en uiterlijke kenmerken van uw eigendom. Met foto's van hoge kwaliteit kunt u zich onderscheiden van de massa en meer bezichtigingen en biedingen genereren. Uw makelaar helpt u ook bij het verkoopklaar maken van uw huis.

Klik hier voor meer informatie: Ligtvoetmakelaardij.nl