Hoe mensen met laaggeletterdheid te helpen internet te gebruiken

laaggeletterdheid

Hoe mensen met laaggeletterdheid te helpen internet te gebruiken

Het wordt algemeen erkend dat bekijk hier negatieve gevolgen kan hebben voor het leven, de toekomst en de samenleving van een individu. Degenen met een beperkte geletterdheid worden geconfronteerd met tal van belemmeringen voor succes, waaronder armoede, werkloosheid en uitkeringsafhankelijkheid. Zelfs als ze een baan hebben, hebben ze vaak moeite om overheidsdocumenten, voedingsetiketten of zelfs elementaire huishoudelijke taken te lezen en te begrijpen. Dit gebrek aan onderwijs beïnvloedt vele aspecten van iemands leven en vormt een ernstig probleem voor de volksgezondheid.

Er zijn een aantal manieren om laaggeletterden te helpen internet te gebruiken. Overweeg eerst de context van uw inhoud. Het is niet genoeg om alleen uw boodschap te presenteren – u moet het gemakkelijk maken voor mensen met laaggeletterdheid om te begrijpen. U kunt ook videobeelden gebruiken om kernboodschappen en fantasierijke calls-to-action over te brengen. Hier zijn enkele eenvoudige strategieën voor het maken van webinhoud voor laaggeletterde groepen. Dit zijn enkele suggesties waarmee u het grootste aantal mensen met beperkte geletterdheid kunt bereiken.

De eerste stap is ervoor te zorgen dat uw schrijfstijl geschikt is voor het publiek. Probeer het gebruik van passieve stem te vermijden. Een conversatiestijl is het beste voor dit type schrijven. De tweede stap is het gebruik van actieve stem. Dit type stem is natuurlijker om te lezen en te begrijpen. Deze stijl houdt je publiek betrokken. Ten slotte moet uw schrijven een logische volgorde van uw belangrijkste punten hebben. Zorg ervoor dat u subpunten opneemt die duidelijk overeenkomen met het hoofdpunt.

Informatie over dit onderwerp: Hetsen & Visschers